Studiostrings cover på Kents
Utan dina andetag

Sounds like Friday på Spotify

Composer in Residence på Visby International Centre for Composers i maj-juni 2018
Composer in Residence på Visby International Centre for Composers i maj-juni 2018

Maria Grönlund

Kompositör, musikproducent och arrangör baserad i Stockholm.

Jag har spelat klassiskt piano sedan jag var sex år gammal, och byggde i tonåren på med gehörsspel i alla möjliga stilar, som pop, jazz, musikal, gospel och soul. Efter en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan med studier för pianoprofessor Lars Sellergren som huvudämne har jag arbetat som musikpedagog och ledare för musikgrenen på Estetiska programmet på gymnasiet i tjugo år. 

Sedan några år tillbaka frilansar jag som pianist och musikskapare.
Ett särskilt spännande uppdrag har varit att utforma sound design och utföra live audio processing på musiken under föreställningarna av Alexander Ekmans och Mikael Karlssons fantastiska Midsommarnattsdröm med Kungliga Baletten på Operan i Stockholm.

Uppdraget att göra körarrangemang och kringkompositioner för klarinett och gitarr på sviten Men går jag över ängarna har ockå varit en av höjdpunkterna. De flesta av melodierna är skrivna av Leif Strand, och texterna är av Nils Ferlin. Denna musik framförs av Duo Dialog tillsammans med olika körer runt om i landet och har varit mycket uppskattad.

Just nu arbetar jag på mitt solodebutalbum, med pianomusik som centralpunkt, interfolierat med kompositioner för gästmusiker som stråktrion Ensemble Fenix och Duo Dialog.
 

Jag tillhandahåller även kringtjänster inom musikproduktion:

Orkesterarrangemang, stråkarrangemang med inspelning eller  programmering, partiturskrivning och notskrivning. 
Se http://www.studiostrings.se
 

Vokalarrangemang för körer och sånggrupper, plankning av kända låtar och överföring till sångstämmor, notskrivning och inspelning av "stämband" står också på menyn.

Kontakt: maria@studiostrings.se

Jag är även väldigt svag för melodisk popmusik, särskilt med inspiration från disco och soul, och släpper sådan musik tillsammans med slagverkaren och trummisen Roger Bergström. Vi kallar oss för SOUNDS LIKE FRIDAY.